NŐI GENERÁCIÓS KUPA 2008

 

? És a történet folytatódik..  

 

            Azt hiszem, most már kezd hagyománnyá válni, hogy a generációs beszámolókat ezzel a mondattal kezdem, de úgy hiszem ez így van rendjén, hiszen ez egy reméljük, soha véget nem érő történet.

            Márciusban 2 kupát is rendeztek a?röplabdaimádók? Ráckevén. A fiúk generációs kupáját március elsején, a nőit pedig március 29-én a már nagyon rég óta megszokott Ady Endre Gimnázium tornatermében.

            A női összejövetel azért volt meghatározó, mert akkor mutatták be volt diákjai a Borkovits Erzsike néni emlékére létrehozott alapítványt. Kicsit lejjebb részlet az alapítván Alapító Okiratából.

            9 óra körül, az addigra összeállt 7 csapat szépen felsorakozott és a szokásos köszöntő után megkezdődhetett az egész napos verseny. A 2 csoportban, keresztjátékban megnyert szettek alapján kialakult sorrend határozta meg a döntő szereplőit. A végső küzdelem a Juniorok és a Csajok között zajlott.

Eredmény és játékosok:

I. Juniorok: Mihalik Fruzsi, Mihalik Pálma, Farkas Tünde, Károlyi Mónika, Miskovics Alexandra, Lőrincz Orsolya, Borsos Lili.

II. Csajok: Bulátkó Csilla, Tóth Zsófia, Fajta Orsi, Lukács Ági, Golcs Viki, Ferenczi Melinda.

III. Holtversenyben:
Gimisek: Major Kinga, Bürg Dóri, Budai Heni, Fekete Betti, Farkas Tünde, Süveges Berni, Orova Melinda
Anya-banya: Jókayné Szöllősi Eszter, Gavalovics Erika, Horákné Novák Éva, Bezsenyi Gyöngyi, Karcagi Eta, Péter Ildi, Vona Virág

V. Gimisek 2: Pallinger Franciska, Birtha Niki, Bakos Rita, Dobolyi Orsi, Ürmösi Zsófia, Szatmári Flóra, Fekete Anna, Patonai Krisztina

VI. Matrónák: Vígh Kata, Ambruska Margit, Pálfi Mária, Dávid Júlia, Mészáros Edit, Sallai Imréné

VII. Érettek: Gazsiné Szöllősi Judit, Tornai Edit, Párkányi Éva, Cserna Mária, Szentirmai Anikó, Szűcs Kriszta.

 

            A napnak azonban még nem ért vége a női meccsek végével, hiszen a ráckevei és a lacházi ?öregfiúk? összecsapást szerveztek, melyet három óra után kezdtek el. Nagyon szoros volt a mérkőzés, és végül a lacházi fiúk győzelmével zárult több mint másfél órás, 5 szettes küzdelem után.

 

            Mindenki nagyon jól érezte magát!!! Természetesen volt a szokásoknak megfelelően ellátmány is: zsíros kenyér, hagymával, és finom ?napközis? tea. Utólag is köszönet mindenkinek, aki az előkészületekben segített.

            Reméljük, jövőre is találkozunk ugyan itt, a Juniorok szervezésében (a hagyományoknak megfelelően mindig az első helyezett csapat szervezi a következő évben a generációst), hogy a történet folytatódhassék?

 

Kedves Öreg Ady-Diák!

 

Az elmúlt évben megdöbbenéssel és mély fájdalommal éltük át, hogy mindannyiunk ERZSI NÉNI-je meghalt.

Néhányan az öreg röplabdások közül úgy gondoltuk, hogy egy alapítvány létrehozásával megkíséreljük az ERZSI NÉNI által teremtett és életben tartott hagyományt fenntartani, az ő emlékét megőrizni.

Az alapítvány Alapító Okiratából idézek néhány fontos pontot.

 

4./ Az alapítvány célja:

 

Az alapítvány feladatának tekinti, hogy biztosítsa Borkovits Józsefné, a ráckevei Ady Endre Gimnázium volt testnevelőtanára által felépített és működtetett röplabdasport hagyományok folytatását, melyen keresztül a gimnáziumban felnövő tanítványok számára fontossá válik a sportszerű életmód és magatartás, a közösségi szellem és a jó tanulmányi eredmények elérése.

Az alapítvány díjazni kívánja évente a Ráckevei Ady Endre Gimnázium olyan tanulóját, aki a röplabdasportban kiemelkedő eredményt ért el, csapatjátékosként fontosnak tartja a jó csapatszellem és közösség kialakítását, ennek érdekében aktív közreműködő és jó tanulmányi eredményt ért el.

Az alapítvány ápolni kívánja a névadó, Borkovits Józsefné emlékét.

Az alapítvány segítséget kíván nyújtani a Ráckevei Ady Endre Gimnáziumban folyó röplabda oktatás és versenyeken való közreműködésben is.

 

5./ Az alapítvány nyitott, ahhoz bárki csatlakozhat, aki a 4./ pontban megfogalmazott célok eléréséhez vagyonrendeléssel hozzá kíván járulni és a jelen Alapító Okirat rendelkezéseit elfogadja.

 

8./ Az alapítványi vagyon felhasználása:

 

Az alapítvány céljainak megvalósítására az induló vagyon hozadéka, valamint a később csatlakozók vagyoni hozzájárulása és azok hozadéka használható fel.

 

Feltételek:

A Kuratórium évente egy alkalommal pénz vagy tárgyjutalomban részesíti a Ráckevei Ady Endre Gimnázium röplabdasportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó azon tanulóját, aki az alapítvány céljaiban felsorolt egyéb feltételeknek is megfelel.

A Kuratórium a tanuló kiválasztása előtt kikéri a gimnázium testnevelő tanárainak és a javasolt tanulók osztályfőnökeinek véleményét.

A Kuratórium által díjazásra kijelölt diák részére a jutalom a röplabda Generációs Kupán kerül átadásra.

A Kuratórium évente a jutalmazott kiválasztásakor dönti el, hogy a férfi vagy a női generációs kupán kerül átadásra a jutalom.

A Kuratórium  ezzel egyidejűleg a jutalmazásról tájékoztatja a gimnázium igazgatóját is.

 

 

Ha Te is úgy érzed, hogy az Alapítvány célkitűzéseit támogatod, kérlek lehetőségeid szerint azt támogasd.

A Generációs Kupán lehetőséged lesz a támogatást készpénzben is befizetni, vagy az Alapítvány bankszámlaszámát megkapni.

 

Dr.Vigh Katalin ügyvéd

 

 


     NŐI GENERÁCIÓS KUPA 2007

 

... És a történet folytatódik..

            Amennyiben jól emlékszem, tavaly is és előtte is így kezdtem kis beszámolómat a Női Generációs kupáról, de azt hiszem ez mindig helyén lesz. Valójában nem is csak egy történet, hanem már történelem, hiszen az első női kupát 1984-ben rendezték meg először az akkori gimisek és ?öreg ? diákok.

            Az idei generációs kupát a tavalyi győztes csapat, a Miklósiak szervezték. A kezdés ugyan olyan ütemben zajlott, mint eddig és ugyan úgy volt hagymás zsíros kenyér, tea és főleg JÓ HANGULAT!.

            Idén sajnos egy fontos emberrel kevesebb vett részt a kupán, méghozzá az egyik alapító taggal. Borkovics Erzsike néni most már nem lehetett jelen fizikailag, de mindenkinek ott volt a szívében. A lányok egy fekete karszalaggal a karjukon játszottak, így emlékezve a ráckevei röplabda egyik alapítójára, Erzsi nénire.

            Idén 5 csapat jött össze: a pelenkások voltak a kicsi gimisek (csk: Palásti Flóra); a Tinik a nagyobb gimisek (csk: Matics Zsanett), a Klán (csk. Gazsiné Szöllősi Judit); a Fiatalok (csk.Nagy Erika) és a Bombázók (csk. Vígh Kati) saját bevallása szerint, ?mint matuzsálemi korú résztvevők?. Ezt azonban a teljesítményük teljes mértékben meghazudtolta, hiszen a végeredmény a következő lett: 1.Klán, 2. Tinik, 3. BOMBÁZÓK !!!, 4. Fiatalok, 5. Pelenkások

            A csapatok körmérkőzésben játszottak egymás ellen és így alakult ki a fenti végeredmény.

            A hagyományoknak megfelelően jövőre is az idei győztesek szervezik majd ?eme küzdelmes találkozót?, ahol idén is mindenki nagyon jól érezte magát, még ha kicsit döcögősen is kezdődött.

            Reméljük  jövőre is találkozunk ugyan itt!!!

 


       NŐI GENERÁCIÓS KUPA 2006

 

? És a történet folytatódik..

            Amennyiben jól emlékszem, tavaly is így kezdtem kis beszámolómat a Női Generációs kupáról, de azt hiszem ez mindig helyén lesz. Valójában nem is csak egy történet, hanem már történelem, hiszen az első női kupát 1984-ben rendezték meg először az akkori gimisek és ?öreg ? diákok.

            2005-ben a ?lányok? (Nagy Erika, Varga Móni, Bulátkó Csilla, Szőllősy Niki, Lukács Ági, és Szekeres Bea) vihették haza a vándorkupát, és szervezhették a mostani találkozót.

            Idén, április elsejére, ?bolondok napjára? esett a választás. Szerencsére sokan tudták, hogy ?nem áprilisi tréfának? szántuk és szép számban összegyűltünk. A menetrend a szokásos volt, érkezés 9 óra körül. Ekkorra már készen sorakoztak az elmaradhatatlan zsíros kenyerek hagymával és a finom tea. A sorakozót Ambruska Gitta fújta: ?vigyázz ? pihenj?!!!. Megköszöntük a Borkovics házaspárnak, hogy megszerettették velünk a röplabdát és hogy útnak eresztették ezt a szép hagyományt a lányoknál és a fiúknál egyaránt.

            Ebben az évben 7 csapat jött össze a résztvevőkből, 2 csoportot szeveztünk és minden csapat 2 meccset játszott. A hagyományokhoz híven a legfiatalabbak játszották az első a ?legtapasztaltabbakkal?. Minden játszma 21 pontig ment és 2 nyert szettig ment a játék.

I.                     csoport

Tinik                                      Szinglik                                 Ladyk

Bürg Dorottya                       Szőllősy Niki                         Ambruska Margit, Dávid Juli,

Szatmári Flóra                      Tóth Zsófi                              Vigh Kati, Czikora Zsófi,

Orova Melinda                      Bulátkó Csilla                       Pailfalvi Rita, Moharos Mária,

Gökl Kitti                               Máhr Rita                              Szűcs Kriszta, Szöllősi Judit

Kiss Katalin                          Mózes Niki                            Fodor Piroska, Mészáros Edit,

Sós Boglárka                       Pirisi Eszter                          Cserna Mária

 

II.                   csoport

Lányok                       Topmodellek             Csajok                       SZRM Vedég

Tomin Zsuzsa           Gavalovics Erika      Golcs Viktória           Takács Rita

Soóky Kriszti             Szöllősi Eszter          Ferenczi Melinda      Sztupovszki Katalin

Matics Zsanett          Laczházi Hajni          Szekeres Bea           Kiss Anikó

Kiss Nóra                  Bezsenyi Gyöngyi     Cseperkáló Kati       Szántó Zsanett

Bíró Éva                     Sábli Zsuzsa             Lipsz Gizi                  Salamon Judit

                                   Pálfi Éva

 

            Az egész nap jókedvben telt el. A meccsek között mindenki elmesélhette rég nem látott sporttársának, mi is történt az elmúlt időszakban. Az anyukák körül ott nyüzsögtek a kisebb-nagyobb gyerekek, a babák körül pedig a felnőttek.

            Minden csapat lejátszotta a kitűzött két meccset és az alapján derült ki, mely csapatok játsszák az elődöntőt és a döntőt. A döntőt a két csoport első helyezettjei, a 3-4 helyért pedig a másodikak versenyezhettek.

 

            Az eredményhirdetésre 3 óra után került sor. I. SZRM Vendég, II. Szinglik, III. Ladyk, IV. Topmodellek, V. Csajok, VI. Lányok, VII. Tinik. Az SZRM vendég csapat Szigetszentmiklósi lányokból állt, ezért ők versenyen kívül játszottak, így a 2007-es kupát a ?szinglik? (a képen) szervezhetik.

            Reméljük Mindenki jól érezte magát és találkozunk jövőre is ugyan itt!!!

 

Oldalmenü
Naptár