A Ráckevei női röplabdacsapat 1996-ban hozták létre és azóta szerepel az NB II-ben. Akkor még főként az Ady Endre gimnázium diákjai és volt diákjai alkották csapatunkat, mely mára egy, az egész környéket képviselő együttessé nőtte ki magát. Mint ahogyan az a portrékból olvashatják, Szigetújfaluból, Áporkáról, Szigethalomról, Dömsödről, Szigetbecséről és még Szigetszentmiklósról is jönnek hozzánk a tehetséges, röplabdát szerető lányok.
A portrék interjú formájában készültek, mindenkitől megkérdeztem, hogy mikor és hol kezdtek el röplabdázni és azóta hol és milyen eredményeket értek el.
JELENLEGI:

 

Edző: Újvárosi Levente tanár úr Debrecenből érkezett hozzánk már egy évtizede és az Ady Endre gimnáziumban dolgozik testnevelés tanárként. 1996-ban indította útnak a csapatot az NB II-es mezőnyben és az óta kitartó munkával, támogatja ?lányait? a fejlődésben és a jobb eredmény elérésében.

 

A Budapest és a  Pest Megyei bajnokságban játszó csapat tagjai:

 

Bulátkó Csilla : feladó és csapatkapitány

            Csilla 15 évesen az Ady Endre gimnáziumban Ráckevén kezdett röplabdázni Borkovics Erzsi néninél. Ekkor még csak diákolimpián játszottak. Nem sokkal később az 1995-96-os szezonban, Újvárosi Levente tanár úr ötlete mentén indult a gimis csapat a Budapest Bajnokságban és bronzérmesek lettek, 3. helyen végeztek a Vasas és a BVSC után. 1998-ban próbajátékon volt az akkor NBI-es Gödöllőnél, de mégis úgy döntött, hogy marad Ráckevén. Azóta oszlopos tagja a felnőtt csapatnak. Anyukának lenni jó, és ezt Csilla is így gondolja! Terhessége miatt hagyta ki a 2006-2007-es évadot. 2007 szeptemberében, visszatérése után, egy új státuszt is kapott, ő lett a felnőttek csapatkapitánya.

 

Máhr Rita : liberó és feladó átló

Rita csapatunk liberó játékosa és feladó átlója. A liberó egy olyan játékos, aki a hátsó sorba jön be egy játékos helyére külön csere felhasználása nélkül fogadni, de nem nyithat, és nem foroghat előre ütni. Rita is Miklósról jár le és most A Testnevelési Főiskolára jár. Az Ady Endre gimnáziumban, kezdte röplabdás pályafutását. Végig együtt játszott a "gimis lányokkal": többek közt Berényi Beával, Tóth Zsófival és Fajta Orsival , akik a junior csapat tagjai is voltak. Együtt lettek dobogások a diákolimpiákon és harmadikok 2005-ös juniorbajnokságban.

 

Fekete Melinda : 4-es ütő

1979-es születésű. A Szász Ferenc kereskedelmi Szki-ba járt, majd a Fodor József Egészségügyi gimnáziumba. Jelenleg Decathlon-nál dolgozik. 7 éve röplabdázik, sokáig Ő is Szigethalmon játszott, tavaly óta Ráckevén edz és Ő is idén kezdte a versenyzést. Első ütőként erősíti a csapatot.

 

 

 

Mihalik Pálma : liberó és Mihalik Fruzsina : feladó

Ikertestvérek és 1991-ben születtek. Szigethalmon jártak általános iskolába és kicsi gyerekkorukban kezdtek el röplabdázni. Már 2006-2007-s szezonban megmutathatják tudásukat a junior csapatban, Fruzsi feladó, Pálma pedig liberoként.

 

Bürg Dorottya : 4-es ütő

1990 májusában született. Saját bevallása szerint 2004-ben bűvölte el őt a röplabda és akkor kezdett el játszani. Az Ady Endre gimnázium tanulója. Eleinte csak az iskolai csapatban játszott, a 2006-2007-s szezont viszont már a junior csapatban kezdte első ütőként.

 

Farkas Tünde : feladó

1992 januárjában született. A röplabdás a szigethalmi Szent István Ált. Iskolában szerette meg, már negyedikes kora óta játszik. 2006-ban kezdett el játszani kiscsapatunkban első ütőként. 2007-től azonban feladót játszik és ha szükséges, a felnőtt csapatban liberózik.

 

Major Kinga : center

1992-ben született Budapesten. A Szigetbecsei Általános iskolába járt, most pedig az RADYG kilencedik évfolyamos tanulója. Az általános iskolában 3 évig röplabdázott, a junior lányokkal pedig 2006 szeptember óta játszik és a center ?mesterséget? igyekszik maximálisan elsajátítani.

 

Károlyi Mónika 4-es ütő

1992 márciusában született. 9 évesen kezdett el röplabdázni. Eddig szigethalmon játszott feladót, és 2006-ban jött át játszani Ráckevére, ahol az első ütőként bizonyíthat. ? Bár még legtöbbször a kispadon ülök, arra törekszem, hogy jobb legyek és többet játszhassak.?

 

Ez utóbbi mondatot bár Mónitól hallottam, de azt hiszem bármelyikük, mondhatta volna, mert egy nagyon lelkes kis csapattal állunk szembe. Edzésen és meccsen is látszik, hogy tudásuk még nem tökéletes, de szeretnének elég jól játszani ahhoz, hogy ha majd egyszer a junior csapatból kiöregszenek (max. 20 éves kor) a felnőtt csapatban is ott legyen a helyük, ott is bizonyíthassanak (bár vannak, akik már most is játszanak a felnőtt csapatban). Ehhez azonban még időre van szükség. Biztosan lesznek még nehéz meccsek, és könnyebbek; ellentmondások, egyetértések és sok közös élmény.

 

Oldalmenü
Naptár