AZ ÉLMÚLT PÁR ÉVÜNK PÁR SORBAN...

 

RÉGI JÁTÉKOSAINK:

 

Gazsiné Szöllősi Judit : 4-es ütő

12 évesen kezdte, és NBI-ben a TF-en és a Ganz-Danubiuszban is játszott. 1979-ben kezdett ráckevén játszani, együtt érkezett Katival, akivel azután is kéz a kézben vezették fiatal csapattársaikat. Jutka 2003-ban ünnepelte 40. születésnapját, d ez nem tartotta vissza abban, hogy folytassa a játékot. Az utolsó meccseit velünk 2006 tavaszán játszotta, időbeosztása miatt ugyanis nem tudott lejárni edzeni. Sokat tanulhattunk kitartásából, jókedvéből és jó tanácsaiból.

 

Benőfi Katalin : univerzális, feladó átló

10 évesen kezdte a röplabdát az általános iskolában. Ez az óbudai kerékutcai általános iskola volt a NIM SE (Vasas elődje) nevelő iskolája. Itt toborozták a cseperedő játékosokat. Így került Kati 1976-ban a Vasashoz. A ranglétra alsó fokán, az úttörői csapattal úttörő-olimpiai bajnokok voltak, azután serdülőként magyar bajnokságot nyertek, majd ifi csapattagként

válogatottként és junior csapat tagjaként 1981-ben bajnokságot nyert.

            Az első profi szerződét, 1984-ben kapta. 1987-ben, 21 évesen, először volt válogatott és játszott Európa-bajnoki döntőt Belgiumban. 1993-ig volt a válogatott állandó tagja, összegyűjtve így több mint 100 válogatottságot. Ezek alatt az évek alatt nagyon sok mindent kapott, barátságokat kötött, bejárt számos kontinenst; 18 évesen Kínában járt, majd Koreában, Izraelben, Vietnámban, és Európa számos országában. 1989-ben bajnokcsapatként ünnepelték a szezon végét a Vasassal, amely akkor egy nagyon fiatal csapat volt, átlagéletkor 20 év. 1990-ben Magyar kupát nyertek és ekkor megválasztották az év játékosának. 1992 nyarán a Vasasból átigazolt az NBI-es Tungsram együtteséhez. Itt 3 szezont játszott, az elsőben Magyar bajnokok voltak és megnyerték a kupát is, majd a másik 2 évben is a dobogó egyik fokára állhattak. 1995-ben a BSE együttesében játszott tovább és még abban az évben bronzérmet nyertek. Ezzel fejezte be profi pályafutását. Elérkeztünk a sportolói pályája jelenlegi állomásához, a ráckevei NBII-es tagsághoz. 1997-ben költöztek le Ráckevére férjével és egy novemberi pénteki napon lejött közénk edzésre. Akkor még nem gondolta, hogy 10 napon belül csapattagként játszik majd a Lágymányos elleni mérkőzésen. Azokban a napokban érkezett Judit is a csapatba: szerencsés találkozás volt. Edzőnk kérésére, mindketten játszottak a nagy Lágymányos elleni rangadón. Ahol hosszas küzdelem után 3-2-es győzelemre vitték a ráckeveieket, nagy lendületet adva így egy olyan csapatnak, amely addig nem tudott nyerni. Azóta is velünk játszanak.

Arra a kérdésre, hogy miért szeret itt játszani és meddig szeretné csinálni, Kati azt válaszolta, hogy teljesen más mint egy profi játék és sok örömét leli benne, nagyon jó levezetés és addig szeretne játszani ameddig bírja erővel és kedvvel. 2006-ban hagyta abba egyéb teendői miatt.

?A fiataloknak azt szeretném üzenni, hogy ez egy szép sport, ahol nagyon fontos a csapatszellem. Kifejezetten női sport, amelynek sokat köszönhetek.?

 

Bulátkó Éva : 4-es ütő

            Éva az általános iskolában Ráckevén, Schaub Gábornál kezdte zsinórlabdázással, és Beliczai Zsuzsa néninél röpizett szombatonként. Mikor id került a gimnáziumba, a Borkovics házaspár edzéseire járt és nagyon szeretett a 2 évvel felette járó sportosztály tagjaival játszani. 1994-97-ig Győrben tanult a Tanítóképző Főiskolán, ott is játszott, de visszajárt a ráckevei csapathoz. Példaképe Szabó Zsolt, főiskolai edzője, akinek segítségével többször is játszott a Győri csapattal külföldön, Amsterdamban és Párizsban nemzetközi kupákon. 1997 októbertől 1998 decemberig Angliában tanult és a Berkshire csapatában játszott. Ebben az évben megyei bajnokságot nyertek.

            1996-tól az NB II-es csapat egyik négyes ütője és sokat köszönhetünk ügyes balkezének. Amikor az utánpótlásról általánosságban kérdeztem, közösen Judittal azt mondták, hogy sajnos vannak olyan lányok, akik csak a testük formázására használják a röplabdát és nem a sport kedvéért, kevesen veszik komolyan. Ez nálunk szerencsére nem jellemző, mondták. Éva is 2006-ban ment el tőlünk, hiszen külföldön kapott állást. Információim szerint ott folytatja a játékot egy helyi csapatban heti 2 edzés és hétvégi meccsekkel.

 

Szöllősi Eszter : center

Az általános iskola ötödik osztályos tanulójaként, Schaub Gábornál kezdte a röplabdát a mostani Katolikus Iskola tornatermében és már akkor jártak kupákra. Azután a gimnáziumban a sport osztályba járt és Borkovics Erzsi néni volt az edzőjük. Ekkor még feladóként játszott. A gimis csapattal kétszer voltak döntősök és dobogósok a diákolimpián. A gimnázuim után Pesten folytatta tanulmányait, majd ott is kezdett dolgozni, ezért megnézte a BHG és a TF edzéseit, csapatát, de végül a ráckevei csapat mellett döntött. Mikor visszajött Ráckevére játszani, már útnakindult az NB II-es csapat és már nem feladóként került be, hanem először feladó átlóként majd centerként, valamint ő töltötte be a csapatkapitány szerepet is. 2006-ban hagyta abba a játékot időbeosztása miatt.

 

Matics Zsanett : center, 4-es ütő

1988-ban született 2007-ben ballagott el az Ady Endre Gimnáziumból. A Gróf Széchenyi István Ált.Iskolába járt Dömsödön. Nyolcadikos kora óta röpizik , 2004-től a junior csapat tagja első ütő és center pozícióban és 2005 január óta ugyan ezeken a posztokon játszik a felnőtt csapatban is.

 

Soóky Kriszti: center, 4-es ütő

1989-ban született és ő is 2007-ben ballagott el az Ady Endre Gimnáziumból. Gimnáziumi tanulmányai alatt végig a junior illetve a gimis csapatban játszott. Sokat tanult az akkori csapat sokat tapasztalt játékosaitól, mind kitartásban, mind technikában. 2007-ben felvételt nyert az ELTE Szabadbülcsész Szakára. Egyetemi tanulmányai miatt kellett abbahagynia a rüplabdázást.

 

Berényi Bea : center (a felnőtt és a junior csapatban)

Bea 1997-ben, elsős korában kezdett röplabdázni a gimnáziumban. Első versenytapasztalata a diákolimpia volt, melyen már abban az évben is indultak. 1998 óta a junior csapat tagja és egy évre rá, 1999-ben már az NB II-es felnőtt csapatban is játszott. Már többször volt a nyári edzőtáborban és fontosnak tartja, hogy a nyári időszak se maradjon ki. Most centerként játszott mind a junior, mind a felnőtt csapatban. A gyors "előrelépésben" gyorsasága és ügyessége segítette. "Szeretem a röplabdát, mert le tudom vezetni az egész napos stresszt, lefáraszt és megnyugtat." Ma már ő is teljes állású és boldog családanya.

 

Salamon Judit : 4-es ütő

Ő is Szigetszentmiklósról érkezett hozzánk tavaly nyáron csapattársaival: Sztupovszky Katival (aki a felnőtt csapatban játszik) és a junior csapat 4 tagjával: Szántó Zsanettel, Hudák Gabival, Szabó Timivel és Kiss Anikóval. Judit a szigetszentmiklósi II-es számú Általános Iskolában 5. osztályban kezdett röplabdázni és nyolcadikos korában az I-es Iskolába is átjárt játszani. Csepelen folytatta tanulmányait a Csete Balázs Középiskolában, ahol ugyancsak iskolai szinten játszott. 17-18 éves korában Szigehalomra járt a Vörösbegy nevű csapatban játszott, majd jött az ötlet, hogy Miklóson is létrehozhatnának egy csapatot. A szigetszentmiklósi I-es iskola tornaterme lett a "központjuk" és ott edzettek már 4 éve, amikor megtudták, hogy Ráckevén van egy NB II-es bajnokságban részt vevő csapat és lejöttek párszor edzésre, majd le is igazoltak. Tavaly a miklósi csapat megnyerte a Pest Megyei amatőr bajnokságot. Judit első ütő volt, de a lábtörése után feladóként játszott és most újra első ütő. "A röplabda az életem, nagyon szeretem!". Munkája miatt már nem tudta elkezdeni a 2007-2008-s szezont.

 

Szőllősy Niki : feladó átló, 4-es ütő

Az akkor még Ráckevei Általános Iskolaként ismert zöldiskolába jártam, ott egyik testnevelés tanárnő Zsuzsa néni kezdeményezésére kezdtünk játszani 6-os korunkban heti egy edzéssel és nyolcadikban egy becsei versenyen bronzérmesek lettünk. Középiskolás koromban egy évet kihagytam, majd egy egyesületben játszottam először feladóként, majd ütőként, de a bokasérülésem után feladó átló voltam. Azzal a csapattal többször lettünk másodikak és utolsó évben elsők a megyei bajnokságban. 1999 igazoltam le a felnőtt csapathoz, bár már korábban is jártam edzésekre az unokatestvérem, Eszter unszolására. Nekem nincs nagyon fix helyem, hiszen feladóként, feladó átlóként és első ütőként is játszottam. Nagyon örülök, hogy itt játszhatok, jó a csapatunk és a hangulat is és remélem, hogy ez még jó darabig meg is marad. A versenyszerű játékot a továbbtanulás miatt hagytam abba, mert nem tudok meccsekre járni. Amikor tudok megyek edzésre és közvetítem a csapat életét a világ felé a Ráckevei Újságon keresztül.

 

Fajta Orsi: feladó a junior csapatban

            1985-ben született és a Gimnázium tanulójaként került be a junior csapatba faladóként. Gimis tanulmányai alatt oszlopos tagja volt a gárdának és részt vett a diákolimpiákon és a junior bajnokságban. 2005-ben érettségizett, majd Egerbe folytatta tanulmányait, szociál-pedagógusnak tanult. Ma Ráckevén családgondozóként dolgozik és az általános iskolába jár ?pötyögni?.

 

 

Tóth Zsófi: 4-es ütő

Ő már 7 éves kora óta sportol. Kosárlabdázott, kézilabdázott az általános iskolában, majd 13 évesen kezdte ő is a röplabdát a gimiben. Ő is tagja volt a gimis csapatnak így részt vett a diákolimpiai meccseken. 2003-ban a területin második helyezést értek el valamint az Országos Strandröplabda diákoknak szervezett versenyén negyedik helyezést értek el. 14 éves kora óta tagja volt a junior csapatnak. Mindig is centerként játszott, hiszen megvan a magassága hozzá, és ügyesen üt. A 2007-től 4-es ütőként játszik a felnőtt csapatban. 2005 óta a Pécsi Tudományi Egyetem hallgatója és szociálpolitikus lesz, ?ha nagy lesz?.

"Szeretem a röplabdát, mert jó csapatsport és szükségem van a kikapcsolódásra és a mozgásra a tanulás mellett".

 

Sztupovszki Kati : center

Kati Szigetszentmiklósról érkezett hozzánk, hogy erősítse az NB II-es felnőtt csapatot. 6-os korában kezdett röplabdázni Miklóson a József Attila Általános Iskolában Dr. Mizikné Ligeti Ilona testnevelés tanár és edző mellett. Azután Pesterzsébeten a Varga Jenő Közgazdasági Középiskolában folytatta tanulmányai és itt járt edzésre is. Edzőjük, Biczi Ildikó, többször is benevezte őket a Budapest kupára, ahol különféle eredményeket értek el. A középiskola után összejött egy baráti társaság és elkezdtek játszani a Bíró Lajos Általános iskola tornatermébe, szombatonként. Látván, hogy nincs edzőjük, Botyánszki Rita (az egyik csapattag édesanyja) elvállalta, hogy megtartja nekik az erősítéseket. Pest megyei versenyekre jártak, valamint nyaranta részt vettek a dabasi, váci, dunaharasztii és a szobi strandröplabda kupákon is.

"Először 2003 június végén jöttünk le edzeni Ráckevére. Jól emlékszem rá, hiszen 3 napi erősítés után sem foghattunk labdát a kezünkbe. Mégis megtetszett és azóta is lejárunk a lányokkal."

Sebestyén Anita : center

Szigethalomról jött. Jelenleg a Bánki Donát Gépészmérnöki Főiskola hallgatója, mellette dolgozik, szabadidejében pedig sportol. 6 éve röplabdázik. Már egy éve jár edzésekre ráckevére de csak ebben a szezonban kezdte el a versenyzést kis csapatunkkal.

Borsos Lili : center

1994-ben született és az Ady Endre gimnázium tanulója. Szigetszentmiklósra járt általános iskolába. 8 évesen kezdett röplabdázni, eddig Szigetszentmiklóson és Szigethalmon játszott. Centerként megállja a helyét a junior és a felnőtt csapatban egyaránt.

Kiss Anikó : feladó átló a junior csapatban

1984-ben született és a Jozsef Attila Ált.Iskolába járt Szigetszentmiklóson. Később a Podmaniczky Frigyes Közgazdasági Szakközépiskolába járt és jelenleg dolgozik. 11 éves kora óta röplabdázik és 7 évig játszott Ő is a Bíró Lajos DSE csapatában. 4 éve csapatunk tagja, játszott a juniorokkal feladóként és most a felnőtt csapatban feladó.

 

Vége a 2006-2007-es szezonnak

  

            Hát elérkezett a szezon vége a Ráckeve Városi Sportegyesült Röplabda szakosztály NB II-es női röplabda csapat számára. Az egész éves számszerű összegzést lejjebb, a tabellákon láthatják.

            Az utolsó mérkőzés május elsején volt a szokásos időben. Az első helyezetteket fogadtuk. A meccs rendhagyó módon kezdődött. Kicsit több mint két évvel ezelőtt már volt egy ilyen megemlékezés, egy perces néma csend az első szett megkezdésekor, most Borkovicsné Erzsike nénire emlékeztünk, aki néhány nappal azelőtt hagyott itt bennünket. Bár most már nem játszanak a csapatban a növendékei, azonban nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a ráckevei röplabdacsapat eljusson az elmúlt években oda ahova eljutott (országos ezüst és bronzérem több alkalommal is), hiszen az akkori csapattagok közül sokan nála nevelkedtek.

A meccsen felnőtteink megint nagyon ügyesek voltak és több ízben vezettek is. A juniorok a harmadik szettben már vezettek mikor az ellenfél csapatában az egyik játékos lesérült. Miután csak 6-an voltak, a mérkőzés nem folytatódhatott és az ilyen esetekben hatályos  szabályok szerint alakult ki a végeredmény.

            Mint már több éve, ez után jött csak a döntő, ahol a három csoport (kelet, közép, nyugat) első helyezettjei játszottak. Idén ez Dömsödön volt május 12-én. A következő végeredmények születtek: felnőtteknél - 1. Jászberényi RK, 2. Békéscsabai RSE, 3. Palota RSC; a junioroknál pedig 1. Békéscsabai RSE, 2. Palota RSC, 3. Jászberényi RK. Jászberény csapata az NB I-ben folytatja pályafutását.

            Szerintem Újvárosi Levente edző is meg lehet elégedve ?lányaival?, hiszen nagyon sokat fejlődtek, mind egyéni szinten, mind a csoportjátékban. Nyílván, aki csak azt látja, hogy eddig mindig az elsők között végeztünk, most pedig nem, nem ért egyet a véleményemmel, de ha egy-két meccset (akár az első helyezett ellenieket) megnéztünk, látszik. Mint tudják, a kezdő csapat szinte teljesen átalakult ebben a szezonban, régi csapattársaink távolléte miatt. A megalakulás óta először volt ilyen mértékű ?cserélődés?, de úgy látszik a szorgalom és a kitartás sokat segít. A lényeg, hogy így menjen tovább!

            Most levezetés képpen még heti két edzés van az iskolaidőszak végéig, majd úgy 1 hónap szünet és július vége felé jöhet az edzőtábor. Utána pedig csak pár hét, megkezdődik a következő szezon és egy újabb bizonyítási lehetőség előtt állnak majd a lányok. Köszönjük a támogatást az Ady Endre gimnáziumnak a teremért, a KORAX Kft-nek az utazáshoz biztosított gépkocsiért, a barátoknak, szülőknek és ismerősöknek a támogatásért és a szurkolásért.

            Kellemes nyarat kívánok Mindenkinek, jó pihenés és megújult erővel találkozunk szeptemberben a meccseken.

 

Felnőtt tabella

 

 

 

 

 

 

 

Helyezés

Csapat

Mérkőzések

Pont

Össz.

Nyert

Vesztett

1.

Jászberényi RK

18

17

1

35

2.

Merci KSE

18

14

4

32

3.

Közgáz SC és DSK

18

12

6

30

4.

AÁMK-Sugovica SE

18

7

11

25

5.

Bács-Tak Mélykút

18

6

12

24

6.

Ráckeve VSE-Ady

18

4

14

22

7.

Dabas Női Röplabda SE

18

3

15

21

 

Junior tabella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyezés

Csapat

Mérkőzések

Pont

Össz.

Nyert

Vesztett

 

1.

Jászberényi RK

18

15

3

33

 

2.

Bács-Tak Mélykút

18

13

5

31

 

3.

AÁMK-Sugovica SE

18

10

8

28

 

4.

Merci KSE

18

10

8

28

 

5.

Közgáz SC és DSK

18

9

9

27

 

6.

Ráckeve VSE-Ady

18

6

12

24

 

7.

Dabas Női Röplabda SE

18

0

18

18

 

 

 

VÉGSŐ EREDMÉNYEK ÉS NYÁRI SZÜNET!

 

            Megint véget ért egy idény. A ráckevei női NB II-es röplabda csapat 2005-2006-os idénybeli utolsó mérkőzése május közepén volt. Meglepetést egyik hátralévő meccs sem okozott. Idén, sok év után először fordult elő, hogy az utolsó összecsapások már nem voltak meghatározó hatással a végeredményekre. Bizonyára a kedves Olvasók is megfigyelték ezt, hiszen a tabellákon végigkövethették az eredmények alakulását.

            Az első mérkőzést a kerekegyházi lányok ellen játszottuk a munka ünnepének hosszú hétvégéjén. Mint ahogyan az eredményeken is látszik, szoros játékban lehetett részük a szurkolóknak. A kitartás és a kis terem adta lehetőségek (sáncról kipattanó labdák, rövid nyitások,?) kihasználása segítette elő a végső 3:1-es eredményt. A juniorok is szép meccset játszottak a kettővel mögöttük álló csapattal. Lányaink az újdonsült feladójukkal kezdtek és sok kitartással küzdöttek a labdákért. A közel egy órás játék végén mi örülhettünk a 3:0-s végeredménynek.

            Május 13-án (ami szerencsére szombatra esett és nem péntekre) Budapestre utaztunk a MAFC tornatermébe. Az őszi fordulóban már egyszer játszottunk náluk és akkor is jó eredménnyel zártuk a napot. Most a vizsgaidőszak kezdete miatt mind a felnőtt, mind a junior csapat kicsit megcsappant, de ez szerencsére nem okozott gondot. A felnőttek állandó feladójuk nélkül játszottak, ez azonban nem hatott ki a játékukra és a 3:0-s eredmény hamar megszületett. A junioroknál már kicsit több variálásra volt szükség a játékosok pályára állításakor, de ez sem okozott gondot, viszont lehetőséget adott a lányoknak, hogy egy másik helyet is kipróbáljanak a pályán, mert többségük nem a megszokott helyén játszott. A végeredmény így is 3:0 lett nekünk.

 

A felnőtt csapat tagjai: Benőfi Katalin (Cs.k., univerzális), Gazsiné Szöllősi Judit (4-es ütő), Bulátkó Csilla (feladó), Jókayné Szöllősi Eszter (center), Sztupovszki Katalin (center), Tóth Zsófia (center, 4-es ütő), Salamon Judit (4-es ütő), Máhr Rita (libero), Szőllősy Nikoletta (feladó átló, 4-es ütő), Bulátkó Éva (4-es ütő), Soóky Krisztina (center, 4-es ütő), Matics Zsanett (center).

A junior csapat tagjai: Fajta Orsolya (cs.k. feladó), Tóth Zsófia (center), Máhr Rita (univerzális), Hudák Gabriella (4-es ütő), Soóky Krisztina (center, 4-es ütő), Szabó Timi (feladó), Matics Zsanett (center), Kiss Nóra (4-es ütő), Zoltay Emese (4-es ütő).

 

Végeredmények:

Felnőtt:

2006.04.30.   11.00  Ráckeve VSE ? Ady ? Kerekegyházi SE 3-1 (25-20,25-21,24-26,25-17)

2006.05.13.   11.00  MAFC ? Bercsényi - Ráckeve VSE ? Ady 0:3 (21-25,22-25,23-25)

 

Junior:

2006.04.30.   11.00  Ráckeve VSE ? Ady ? Kerekegyházi SE 3-0 (25-22,25-14,25-15)

2006.05.13.   11.00  MAFC ? Bercsényi - Ráckeve VSE ? Ady  0:3 (8-25,10-25,11-25)

 

Tabella

NB II Női közép felnőtt        (2006.május 22)

Helyezés        Csapat                                  Pontok           Mérkőzések  Nyert   Vesztett

1.                    Szegedi DRE.                          55                      21                18          3

2.                    Palota RSC                              53                      21                18          3

3.                    Ráckeve VSE ? Ady                48                      21                16          5

4.                    Kerekegyházi SE                     34                      21                11        10

5.                    MAFC ? Bercsényi                  25                      21                  9         12

6.                    AÁMK ? Sugovica SE             15                      21                  5         16

7.                    Dabas SE.                                14                      21                  4         17

8.                    Bács ? Tak Mélykút                   8                      21                  3         18

 

NB II Női  Közép Junior      (2006. május 22.)

Helyezés        Csapat                                  Pontok           Mérkőzések  Nyert   Vesztett

1.                    AÁMK ? Sugovica SE.             47                     21               17          4

2.                    Bács ? Tak Mélykút                  46                     21               15          6

3.                    Palota RSC.                              45                     21               16          5

4.                    Ráckeve VSE ? Ady                 43                     21               14          7

5.                    Szegedi DRE.                           43                     21               13          8

6.                    Kerekegyházi SE.                     16                     21                 5         16

7.                    Dabas SE.                                 11                     21                 4         17

8.                    MAFC ? Bercsényi                    -1                     21                 0         21

 

A női NB II-ben, ugyan úgy mint tavaly, 3 csoport volt: kelet, közép és nyugat. A döntőt idén is a három csoport els

Oldalmenü
Naptár